2007-07-12

Grundfos styrker position i Centralasien

Mellem de to store naboer Rusland og Kina ligger den centralasiatiske stat Kasakhstan og her åbner Grundfos i løbet af de næste måneder et nyt salgsselskab, som skal håndtere koncernens forretninger i hele det centralasiatiske område.

Koncerndirektør Søren Ø. Sørensen, Grundfos, siger: ”Allerede i år forventer vi at nå en omsætning på ca. 10-12m EUR i det centralasiatiske område. Vi har på nuværende tidspunkt en estimeret markedsandel på 20 % og er dermed den største internationale spiller på pumpemarkedet i regionen.”

Gennem en stærkere etablering forventer koncernen at fordoble omsætningen i Centralasien - der foruden Kasakhstan inkluderer Usbekistan, Kirgisistan, Turkmenistan, Tadsjikistan - i løbet af en femårig periode og Søren Ø. Sørensen fortsætter: ”Det er fundamentalt vigtigt at være tæt på kunderne for derigennem at kunne rådgive og servicere dem optimalt. Ved at flytte salgsansvaret fra den europæiske salgsorganisation til Centralasien bliver koncernen ikke alene i stand til at sælge flere pumper i regionen, men også at servicere kunderne bedre, gennem opbygningen af en stærkere salgs- og serviceorganisation samt hurtigere leveringstider.”

Kasakhstan er en af Centralasiens mest stabile økonomier og har gennem de seneste år oplevet en høj økonomisk vækst. Der forventes en vækst i byggeriet på 35 % i løbet af de næste 5 til 10 år – et forretningsområde, hvor Grundfos-koncernen leverer pumper til både varme og air-conditioning. Også mine- og olieindustrien er en væsentlig industri i flere af de Centralasiatiske lande.

Selskabet i Kasakhstan forventes ved årsskiftet at have 25 medarbejdere og lokale salgskontorer i Usbekistan, Kirgisistan, Turkmenistan og Tadsjikistan.

Joszef Lengyel, der har flere års erfaring med salg til Centralasien som salgschef i Grundfos’ eksportorganisation i Østrig, bliver selskabets administrerende direktør.

Oplysninger om virksomheden: Grundfos A/S