2007-09-06

Terminal i verdensklasse skal servicere verdens største containerskibe

A.P. Møller - Mærsk Gruppen and Xiamen Port Gruppen holdt i dag en stor indvielsesceremoni for Xiamen Songyu Phase I Containerterminal ved Songyu havn i Xiamen. Vice Premier ved Kinas State Council, Madam Wu Yi, ledede åbningsceremonien, hvor Viceministeren for handel, Madam Ma Xiuhong, deltog. Mere end 200 deltog i arrangementet. Blandt andet var embedsmænd fra Fujian-provinsen og Xiamen by samt topledere fra Xiamen Port Gruppen og A.P. Møller - Mærsk Gruppen at finde i forsamlingen, herunder hr. Tom Behrens-Sørensen, Group Executive Vice President i A.P. Møller – Mærsk og hr. Richard Nicholson, Vice President i APM Terminals, GCA (Greater China Area). APM Terminals er ansvarlig for A.P. Møller - Mærsk Gruppens terminalaktiviteter. Songyu Containerterminalen vil styrke den stigende handel i Sydøstkina.

Hr. Tom Behrens-Sørensen, som er formand for A.P. Møller - Mærsk Gruppen i Kina, roste virksomhedens samarbejde med Xiamen kommune og havnen. “Indvielsen i dag er en vigtig milepæl i Xiamens udvikling og for at blive en containerhavn i verdensklasse. Den nye terminal vil tiltrække og servicere de største skibe og linjerederier fra hele verden og tilsikre at eksporten fra Xiamen, Fuian-provinsen og andre nærliggende provinser vil få direkte adgang til globale markeder langt ude i fremtiden.”

Indvielsen cementerer det langvarige samarbejde, der har været mellem A.P. Møller - Mærsk Gruppen og Xiamen, og deres fælles indsats for at udvikle sig i takt med Sydkinas økonomi. Songyu Phase I blev udviklet i fællesskab mellem APM Terminals og Xiamen Port Gruppen, og begge virksomheder har hver en aktieandel i terminalen på 50 %.

Songyu Phase I startede så småt op i april og har med sin service i verdensklasse modtaget positiv feedback fra forskellige rederier. Terminalen er udstyret med avanceret maskineri. For eksempel er Xiamen havn den første asiatiske havn, der bruger Eco-RTG, som har det laveste energiforbrug. Dette viser også, at terminalen er et forbillede i Kinas indsats for at opbygge et mere miljøvenligt samfund.

Songyu Phase I Terminal er helt unikt placeret i det sydøstlige hjørne af Haicang-distriktet i Xiamen, hvor de to sejlruter til byen krydser hinanden, hvilket gør, at det er den terminal i havnen, der er tættest på havet. Terminalen har tre 17 meter dybe havnepladser over 1.246 meter kaj og et landareal på 353.000 kvadratmetre, hvilket gør det muligt at modtage den sjette generation af store skibe. Som en dybvandshavn tæt på sejlruter til havet er Songyu Phase I blandt de førende af internationale containerterminaler i verden. EMMA MÆRSK og hendes PS-klasse søsterskibe, verdens største og mest avancerede containerskibe, lægger blandt andet til ved Songyu Phase I Terminal på Maersk Line’s Asien-Europa streng.

Oplysninger om virksomheden: A.P. Møller – Mærsk A/S