2008-08-07

Martin oplyser Joachim B. Olsen og de øvrige deltagere ved årets sommer-OL

Lysvirksomheden Martin Professional er leverandør af den største enkeltstående automatiserede lysinstallation, som nogensinde er samlet til en enkelt begivenhed: Åbningsceremonien af De Olympiske Lege 2008 på Beijing National Stadium.

Når kuglestøderen Joachim B. Olsen i morgen fredag den 8. august går ind på det olympiske stadion i Beijing med det danske flag, vil han og de øvrige deltagere i De Olympiske Lege 2008 blive oplyst af mere end 1.100 professionelle lysspots fra den Århus-baserede lysvirksomhed Martin Professional. 80.000 tilskuere på stadion og millioner af tv-seere vil nyde godt af Martin Professionals ekspertise inden for lyssætning.

Allerede i marts i år, fem måneder før åbningsceremonien, gik lysfolk i gang med at installere de mange nødvendige stilladser og rigs på Beijing National Stadium, som danner rammen om både åbnings- og afslutningsceremonien.

Der er aldrig tidligere blevet skabt så omfattende et lysshow. Det bliver den største enkeltstående automatiserede lysinstallation, der er samlet til en enkelt begivenhed, og også den største rig med Martins computerstyrede lamper, der nogensinde er opbygget.

"Vi kan med en vis tilfredshed konstatere, at det er lykkedes for os at skabe produkter inden for vores felt, som det er svært at komme uden om ved store events inden for underholdningsbranchen og dermed også i sportsverdenen," siger adm. direktør Christian Engsted, Martin Professional, der også mener, at Martins globale tilstedeværelse og vidtspændende netværk er med til at gøre lysvirksomheden til den foretrukne leverandør inden for sit marked. Martin-lys spillede også en væsentlig rolle ved De Olympiske Sommerlege i Athen i 2004, ved vinterlegene i Torino i 2006 og ved sidste års Special Olympics World Summer Games i Shanghai.

Martin Professional ejes af industrikoncernen Schouw & Co., og koncernens adm. direktør Jens Bjerg Sørensen ser den store efterspørgsel efter Martins produkter som et udtryk for en konsekvent satsning på kvalitet. "Og her mener jeg ikke bare produktkvalitet, men kvalitet i alle led - eksempelvis også i salg og service," siger Jens Bjerg Sørensen. Martin Professional omsatte sidste år for 1,2 mia. kr., og overskuddet før skat blev 81 mio. kr.

Martins lysinstallation vil også blive brugt ved afslutningsceremonien på Beijing National Stadium søndag den 24. august og ved de efterfølgende Paralympiske Lege 2008, som bliver afviklet fra den 6. til den 17. september. Martin Professionals har også leveret 800 lysspots til en åbningsceremoni i byen Quingdao, hvor de olympiske sejlerkonkurrencer skal finde sted.

Oplysninger om virksomheden: Harman Professional Denmark ApS