2013-09-06

Skærmtilslutning uden forstyrrende kompenserende strømme

Produktbillede fra virksomheden Weidmüller AB - Skærmtilslutning uden forstyrrende kompenserende strømme

Weidmüllers KLBUE RC aktive skærmklemme er den første klemme der muliggør, at brugerne kan udføre skærmning på begge sider i ekstensive systemer, som dem der findes inden for skibsbygning, jernbaneinfrastruktur, kraftværker og procesanlæg. Hvor det er muligt, bør interferens afledes så tæt på tilslutningsstedet som muligt, men fjerne jordingsniveauer forårsage uønskede og forstyrrende kompenserende strømme. Den nye KLBUE RC skærmklemme fra Weidmüller løser dette problem. Det integrerede højpasfilter blokerer for lavere frekvensstrømme samtidig med, at det giver en pålidelig interferens afledning ved tilslutningsstedet. For at kunne gøre dette, bruges der et frekvensfilter bestående af en 1M Ohm’s modstand og en 100nF kondensator. KLBUE RC fås til ledertværsnit fra 3 mm til 20 mm: tre forskellige bøjlestørrelser (3-8 mm, 4-13,5 mm og 10-20 mm) passer til ledertværsnittene og giver sikker kontakt. Til fleksibel installation findes der to produktvarianter til TS35 DIN-skinne og TS32 C-profilskinne montage. KLBUE RC aktive skærmklemme-serie er GL-testet for vibrationsmodstandsdygtighed og er tilladt at bruge i barske omgivelser og mobile applikationer. Klemmens udformning muliggør også monteringen af et selvhæftende SM 27/8 mærke med præcis og ensartet farve opmærkning. BTWZ KLBÜ montageværktøj gør det nemt at monterer skærmkablet og sikre den helt korrekte skærmkontakt. IS 4 KG sekskantsnøglen med håndtag bruges til sikker fastgørelse, så skærmklemmen er let at montere i enhver installation.

Weidmüllers nye aktive KLBUE RC skærmklemme muliggør, for første gang, skærmning på begge sider i ekstensive systemer. Med KLBUE RC løser Weidmüller derfor det store problem med interferens afledning så tæt på tilslutningsstedet som muligt. Dog besværliggøres en optimal interferens afledning af de forskellige jordpotentialer med tilhørende potentialudligning og kablets kapacitans, som varierer afhængig af længde på kablet. Dette er ikke tilfældet med KLBUE RC fordi et frekvensfilter i skærmklemme forhindrer potentialeafledning og dermed forstyrrende kompenserende strømme i kabelets skærm. Højpasfilteretmellem skærmklemme og monteringsskinnen filtrerer de lavere frekvenssignaler fra, så kun ægte interferens (transienter) pålideligt afledes. Frekvensfilteret består af en modstand (1M Ohm) og en kondensator (100nF).

KLBUE RC-serien findes i tre klemmestørrelser, som overlappende dækker ledertværsnit fra 3 mm til 20 mm (3-8 mm, 4-13,5 mm og 10-20 mm).Installationen er også designet med fleksibilitet for øje. Monteringssystemer for både TS35 DIN-skinne og TS32 C-profilskinne kan vælges, så de passer til omgivelserne.KLBUE RC-serien består af i alt seks varianter.Den nominelle spænding er 230V AC og den kontinuerlige drifttemperatur er mellem min. -25 °C og max. +105 °C.

Alle aktive KLBUE RC skærmklemmer i en robust plastkapsling (PA 66) er GL-testet (kurve 2a) for vibrationsmodstand og opfylde kravene til jernbanesystemer og vindmølleparker. De kan nemt anvendes i mobile anlæg.

På den sorte / sølvgrå elektroniskkapsling er der plads nok til at placerer et stort SM 27/8 selvhæftende mærke - tydelige og endda store farvelabels kan derfor anvendes.

Det ergonomisk udformede BTWZ KLBÜ værktøj forenkler kabelmonteringen og garanterer en sikker skærmkontakt. Sekskantsnøgle IS 4 KG giver brugerne mulighed for nemt, at monterer skærmklemmen i enhver installation og håndtaget er med til, at opnå et godt greb og en sikker anvendelse.

KLBUE RC-serien kan anvendes i alle systemer hvor kabelet er 100 m eller længere og i omfattende følsomme kontrol- og styresystemer f.eks. i jernbaneinfrastruktur, skibsbygning (krydstogtskibe og containerskibe), procesindustrien med spildevandsrensningssystemer, raffinaderier og energisektoren inklusiv transformerstationer og kraftværker.



Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk

Oplysninger om virksomheden: Weidmüller AB

Nyheden præsenteres i samarbejde med MyNewsdesk